(5/5) Sådan introducerer du tandbørsten

Online tandbørstetræning - Trin 4

Nå i mål med tandbørste og tandpasta

Det sidste trin til at lære din hund at få børstet tænder, er tandbørsten.

Indtil videre har du lært, hvordan du gør tandbørstetræning til en god oplevelse, hvordan du vænner din hund til at blive berørt ved munden og hvordan du lærer din hund ikke at spise tandpastaen, når du skal børste tænder på den.

Måske er du stødt på forhindringer undervejs, et trin har taget længere tid at lære end et andet, og det er helt normalt. Det vigtigste er, at du tager den tid der er brug for, til at din hund får lært de forskellige trin. På den måde vil tandbørstning blive en god oplevelse du ikke skal bruge lang tid på i resten af hundens liv.

Trin 4 kræver tålmodighed

Det er meget forskelligt hvor hurtigt hunde vænner sig til dette trin, derfor må du ikke give op selvom du har trænet i en uge. Tålmodighed lønner og alle hunde kan lære det. Husk på at du giver din hund et bedre liv og færre besøg hos dyrlægen.

Vigtigt tip:

Som Katrine Hammer viser og fortæller, skal du træne med tandbørsten og tandbørsning indtil din hund er helt tryg ved det, inden du begynder at bruge tandpasta på tandbørsten.

Det kan være en god ide undervejs i træningen, at du går tilbage til det trin hvor du introducerer tandpasta til din hund, hvor den træner ikke at slikke tandpastaen af fingeren og dermed i dette trin – tandbørsten.

Og husk igen at starte med en meget lille mængde tandpasta på tandbørsten og så kan du gradvist bruge mere, når din hund her helt tilvænnet til at få børstet tænder.

Du kan se videoen på 3 minutter

Fik du ikke set de forrige trin? så finder du dem her

Gitte-Nicolet_3_web 2

Velkommen til Niverød Dyrekliniks kæledyrstips

Her på siden finder du dyrlægens råd og tips om de sundhedsmæssige situationer hunde og katteejere typisk oplever i løbet af den tid man har med sit kæledyr.

God læselyst.