Killingens første besøg

på klinikken skal være en god oplevelse og det har vi fokus på fra den kommer ind af døren

Det første besøg hos dyrlægen

Et killingecheck er en grundig sundhedsundersøgelse som har det formål at konstatere om din killing er sund og rask og alt er som det skal være. Samtidig får du information og relevant viden, som kan hjælpe dig godt på vej med at opretholde din kats sundhed og levestandard.

Hvis du har købt en racekat vil Killinge sundhedscheck’et blive din sikkerhed for, at du har købt en sund og rask kattekilling, uden alvorlige fejl - klar til livet hos sin nye familie.

Hvis vi i løbet af undersøgelsen skulle finde problemer med din killings sundhedstilstand, vil vi drøfte hvordan du skal forholde dig til det. Hvis din killing er en racekat, drøfter vi om det er problemer som du skal bede sin opdrætter om at tage ansvar for.

Sådan foregår et sundhedscheck for killinger

Vi giver killingen tid til at vende sig de nye omgivelser imens vi gennemgår en velkomst mappe. Mappen indeholder en række relevante informationer og brochurer som I kan tage med hjem efter besøget.

Løbende gennem undersøgelsen er vi opmærksom på killingens adfærd og vi prøver at give godbider undervejs.

Inden selve undersøgelsen bliver killingen vejet. Når undersøgelsen er gennemført, udleverer vi en sundhedsattest.
Du vil også få en gratis prøve på foder med hjem, samt en rabatkupon til den første pose foder, såfremt du ønsker at bruge det foder vi forhandler på klinikken.

Vi rådgiver og vejleder dig igennem hele undersøgelsen

Her kan du se hvad vi kommer igennem i løbet af undersøgelsen 

 • Pote

  Pels og hudpleje

  efterses for skæl, sår, utøj eller mider og for konstatering af pelsens stand. Vi vejleder også omkring allergi samt pelspleje af langhårskatte

 • Pote

  Forebygge mod lopper og flåter

  vejledning om hvordan man forebygger mod loppeangreb og flåter, samt rådgivning om hvilke sikre og effektive midler der findes til bekæmpelse

 • Pote

  Aktuelle sundhedstilstand

  Øjne, ører og mundhule undersøges. Killingen lyttes på hjerte og lunger for at undersøge kredsløb. Vi undersøger benstilling og led for ømhed og kigger efter symptomer for orm eller diarre. Poter og negle bliver kigget efter og lymfeknuder undersøges for infektion.

 • Pote

  Løbetid for hunkatte

  Hvis din killing er en hunkat drøfter vi spørgsmål omkring løbetid

 • Pote

  Neutralisering af hankatte

  Vi informerer og vejleder omkring sterilisation for hunkatte og kastration for hankatte.

 • Pote

  Katte socialisering

  Vejledning og rådgivning eksempelvis om hvordan man kan socialisere sin kat så man undgår urenlighed eller kradseri i møblerne.

 • Pote

  Mærkning

  i Danmark er det ikke lovpligtigt, at katte skal være mærket og registreret. Men det er en rigtig god ide hvis man vil gøre sig håb om at få sin kat tilbage hvis den skulle komme for langt væk eller hvis man har sin kat med på ferie i sommerhus eller lign.

 • Pote

  Foder og ernæring

  Vi spørger ind til hvorledes katten fodres og giver en vurdering af foderet

 • Pote

  Orm og behandling

  er meget ofte forekommende hos de killinger Vi drøfter hvordan man sikre sin kat mod orm og hvordan man kan behandle.

 • Pote

  Forsikring

  At sygeforsikre sin kat giver en katteejer tryghed og mulighed for behandlinger uden yderligere økonomiske overvejelser, i tilfælde af sygdom. Vi rådgiver om mulighederne og de fordele der kan være ved en sådan beslutning.

 • Pote

  Vaccination

  vi drøfter hvilke vaccinationer der er relevante til din kat afhængig af det miljø den skal være i og om den skal bruges til udstilling eller hvis du skal have din kat med til udlandet.