Har du brug for akut dyrlægehjælp ?


Kontakt Dyrlægevagten

Vi tilbyder gratis rådgivning om foder og ernæring og vi tager altid udgangspunkt i din hund eller kats specifikke behov

Gode råd om foder og ernæring til din hund eller kat

Der er lige så mange forskellige gode råd, holdninger og anbefalinger om foder og ernæring til vores hunde og katte, som der er om sundhed og ernæring til os mennesker.

Helt grundlæggende er vores holdning her på klinikken, at hvis dit kæledyr fungere godt i sin dagligdag og er sund og rask, – så er det det foder du bruger i dag, ok!

Hvis din hund eller kat derimod skranter på forskellig vis – kan en ændring i foderet afhjælpe eller helt fjerne problemet.

Hvilket foder kommer helt an på din hund eller kat og derfor anbefaler vi at du kontakter os for nærmere rådgivning. Herunder kan du læse lidt om vores grundliggende råd omkring foder og valg af foder.

Generelt om valg af foder til din hund eller kat

Foderets sammensætning har indflydelse på din hund eller kats trivsel og er medvirkende til at holde dit kæledyr sund og rask

Det rette valg af foder tager udgangspunkt i hundens alder og aktivitet.

Hvalpe og killinger har brug for foder der tager hensyn til at de vokser og har brug for meget energi. Voksne dyr skal have foder som er afbalanceret efter deres behov i forhold til alder, størrelse og aktivitet.

Fodermængder afhænger også af det individuelle dyr. Brug fodringsvejledningen på emballagen for den type foder du har valgt og tilpas mængden over tid, til din hund eller kats behov.

Med den rigtige mængde foder, skal du kunne ane hundens eller kattens ribben når du stryger den over ryggen ellers skal du reducere fodermængden.

Vælg et godt afbalanceret fuldfoder

Det bedste foder til din hund eller kat er sammensat af kvalitetsråvarer, indeholder alle nødvendige næringsstoffer og gives i de optimale mængder – med andre ord et ”afbalanceret fuldfoder”.

Et afbalanceret fuldfoder tager hensyn til at hunde og katte har forskellig behov for de enkelte næringsstoffer, afhængig af alder, levevilkår og funktion. De forskellige næringsstoffer er tilpasset foderets energiindhold og det betyder at kæledyret automatisk får de rette mænger af næringsstoffer når de får den rette mængde foder.

Skal du vælge tør-, våd- eller hjemmelavet foder?

Hvilken type foder man vælger til sit dyr er en smagssag og et personligt valg.

Færdigfoder (tør- & vådfoder) har en række konkrete fordele:

 • det er nemt og bruge
 • Du får sikkerhed for at hunden eller katten får de nødvendige og vigtige næringsstoffer hvis de fodres med de rette mængder kalorier.
 • Tørfoder har også den fordel at det er hjælper med til at tandsten minimeres.
 • Vådfoder er meget smagfuldt men også relativt dyrere end tørfoder

Et afbalanceret foder er alt hvad kæledyret behøver udover frisk vand hver dag. Hunde og katte har ikke brug for variation og har ingen problemer med at få serveret den samme type foder hver dag.

Hjemmelavet foder kræver en større indsats for at sikre et afbalanceret fuldfoder med alle de nødvendige næringsstoffer og et afbalanceret kalorieindhold. Dvs. der er større risiko for fejlernæring med denne type foder.

Få gratis rådgivning om foder og ernæring

Kontakt klinikken hvis du har brug for råd og vejledning – vi tilbyder gratis rådgivning om foder og ernæring og vi tager altid udgangspunkt i din specifikke hund eller kat.

Hvornår et foderskift kan være en god beslutning

Et foderskift eller en foderdiæt kan i mange tilfælde afhjælpe eller helt løse en række problemer eller lidelser hos hunde og katte. Nogle sygdomme kan behandles udelukkende på særlige foderdiæter. Andre sygdomme kan forbygges/holdes under kontrol.

Overvej at skifte foder hvis du oplever at din hund eller kat ..

 • Begynder at få skæl. Skæl er et tegn på ubalance i hudens øverste lag og kan forekomme i mange former for hudlidelser, men også hvis ernæringen ikke er optimal.
 • Har fået en mat og trist udseende pels. Eksempelvis når din hund eller kat skifter pels – man kalder det også når kæledyret sætter ny pels – kan der være brug for at ernæringen er helt i top, specielt i form af essentielle fedtstoffer.
 • Får allergi eller hud-irritationer. Har dit kæledyr et hudproblem er det vigtigt at foderet indeholder alle de nødvendige næringsstoffer som medvirker til heling af hudforandringer.
 • Får diarre. Diarre kan have mange årsager. Nogle former for diarre kan ofte afhjælpes med et special foder måske i kortere tid. Nogle hunde kan have brug for foderet vedvarende.
 • Kaster op efter fodring. Det kan have mange årsager og er det vedvarende skal dyret undersøges. Ofte er en del af behandlingen diætfoder som er tilpasset dyrets aktuelle problem
 • Har uregelmæssig afføring. Dette kan forekomme med udsving i kosten, dvs hvis du fodrer med forskellige typer foder
 • Ikke vil spise det foder den får tilbudt! Din hund eller kat kan være kræsen, få prøveposer på forskelligt foder eller benyt dig af at nogle leverandører har smagsgaranti som betyder at du kan levere foderet tilbage hvis ikke dit kæledyr kan lide det.

telefon2Kontakt os på telefon 49 14 27 74  hvis du har spørgsmål 

 

Få dyrlægens sundhedsguide med 7 tips til at undgå unødige dyrlæge regninger

..og få lejlighedsvis en nyhedsmail med tilbud, gode historier og kæledyrstips

Tak for din tilmelding - vi har sendt dig et link til sundhedsguiden - se i din mailboks

Kontakt os

Find os på

Åbningstider

Mandag: 8:00 - 18:30

Tirsdag: 8:00 - 16:30

Onsdag: 8:00 - 16:30

Torsdag: 8:00 - 16:30

Fredag: 8:00 - 15:30

Dyrlægevagten 

Ved behov for akut hjælp udenfor åbningstid, træffes vagthavende dyrlæge på telefon 70 22 33 07

Copyright © Niverød Dyreklinik | webudvikling: www.responso.dk