(4/5 ) – Introducer tandpasta til din hund med succes

Online tandbørstetræning - Trin 3

Sådan bruger du tandpastaen

Hunde er vilde med den tandpasta, som er specialudviklet til dem og derfor er det næste trin i tandbørstetræningen, at sikre din hund får glæde af tandbørstningen, istedet for bare at spise tandpastaen.

Indtil nu har du lært din hund:

  • at det bliver en god oplevelse
  • at acceptere berøring af munden

Næste trin er tandpastaen

Katrine, som er specialist i hundeadfærd, lærer dig i denne video, hvordan du får din hund til at acceptere at den får tandpasta på tænderne, uden at den straks spiser det. Det er nemmere end det lige lyder til.

Det vigtigste her er, at du kun skal bruge en meget lille mængde tandpasta. Til at starte med skal det ikke være mere, end der kan ligge på en lillefingernegl. Hunden er nemlig så vild med smagen, at de hellere vil forsøge at slikke det i sig end at få børstet tænderne.

Brug den tid der skal til for at lære din hund dette trin. Det er meget forskelligt hvor længe en hund skal trænes i hvert trin og det vigtigste er, at din hund er tryg i hvert trin, før du går videre til det næste trin i træningen.

Du kan se denne video på ca. 1 minut

Fik du ikke set de forrige trin? så finder du dem her under:

Gitte-Nicolet_3_web 2

Velkommen til Niverød Dyrekliniks kæledyrstips

Her på siden finder du dyrlægens råd og tips om de sundhedsmæssige situationer hunde og katteejere typisk oplever i løbet af den tid man har med sit kæledyr.

God læselyst.