Det skal du vide, hvis du skal rejse med dit kæledyr

Ferietiden nærmer sig, derfor får du her lidt information om, hvad du skal tænke på, når du skal holde ferie med din hund eller kat.

Rejse regler der er vigtig at overholde

Hvis du skal du have dit dyr med ud at rejse, er der nogle regler der skal overholdes.

Hvis du skal rejse til et EU-land:

·        Dyret skal være id-mærket, være rabiesvaccineret senest 21 dage før indrejse og have et EU pas.

·        Nogle enkelte lande kræver også behandling med en ormekur mod rævens dværgbændelorm. Det er landende Storbritannien, Nordirland, Finland, Norge og Malta

Hvis du skal rejse til et ikke EU-land

– Ring til  klinikken på 42 24 27 74 eller undersøge reglerne på fødevarestyrelsens hjemmeside  www.foedevarestyrelsen.dk.

 

Tips til at forebygge smitsomme sygdomme i andre lande

I landene omkring middelhavet er der nogle sygdomme, der kan overføres med myg og sandfluer. Derfor kan det være en god ide at du behandler med et produkt som Bayvantic til at forebygge smitte.

Det er også en god ide at behandle med en ormekur mod rævens dværgbændelorm, hvis man har haft sin hund med til landende i det centrale Europa. Kontakt os, hvis du har spørgsmål om det.

Skal du rejse med fly?

Du kan godt få din kat eller hund med ud at flyve, men kontakt dit flyselskab for at høre om mulighederne og reglerne.

 

Skal du på bilferie med dit kæledyr?

Hvis I skal på bilferie skal turen skal I huske at ligge pauser ind undervejs.

Har I mistanke om at jeres hund eller kat får køresyge, findes der flere forskellige håndkøbsmidler der kan hjælpe. Du kan forsøge med køresyge tabletter til mennesker eks. Postafen og give en dose der svarer til ½ menneske. Det virker også let sløvende og fungerer ofte meget fint.

Der er også nogle produkter der er lavet til dyr. De hedder Zylkene tabletter eller Adaptil spray, og de kan hjælpe ved ubehag ved transport.

Og endelig hvis problemet er meget stort, findes der også receptpligtige midler, men så skal du ringe til klinikken så vi kan finde ud af hvad der vil være bedst for jer.

Hvis ulykken er ude

Det kan også være en god ide at være forberedt på mindre skader og have lidt førstehjælps materiale med på turen. Vi kan selvfølgelig hjælpe dig med at du får de remedier der kan være godt at have med.

Og måske kan det også være godt at forberedt på mave/tarm problemer, og derfor have lidt skånekost og canikur med i bagagen.

Hvis dit kæledyr ikke skal med ud at rejse

Skal du ud at rejse og ikke have dit kæledyr med, skal du i godt tid lave aftale om  pasning.

Skal du have dit dyr i pension, så sørg for at du i god tid, får bestilt plads i pensionen, de gode pensioner er hurtigt optaget. Heldigvis er standarden i pensionerne i vores område meget høj, men det er altid en god ide at tage på besøg i pensionen, inden du afleverer dit kæledyr, så du er tryg ved at, der bliver passet godt på det, mens du selv holder ferie.

Har du husket det hele?

 

Gitte-Nicolet_3_web 2

Velkommen til Niverød Dyrekliniks kæledyrstips

Her på siden finder du dyrlægens råd og tips om de sundhedsmæssige situationer hunde og katteejere typisk oplever i løbet af den tid man har med sit kæledyr.

God læselyst.