5 alternativer til at afhjælpe nytårsangst for kæledyr som ikke er receptpligtig

Mange hunde og katte bliver bange og nervøse nytårsaften, når fyrværkeriet brager

Der er forskellige muligheder for at afhjælpe nytårsangst uden receptpligtig medicin. Ofte vil en kombination af flere behandlingsformer give et bedre resultat. Vi anbefaler at du får vejledning inden du vælger en behandling til din hund eller kat og at du afprøver behandlingen inden Nytårsaften.

Start behandling i god tid – dvs. før julen starter !

For alle ovenstående behandlingsalternativer er det vigtigt at starte i god tid FØR stress perioden starter. Hvis dit kæledyr er meget angstpræget, er det nødvendigt at starte behandling og tilvænning allerede fra starten af december. Kontakt os på klinikken for at få vejledning.

Vi anbefaler:

Behandlingsalternativer til Nytårsangst som ikke er receptpligtig

Zylkene

zylkeneEr et naturligt produkt produceret på Komælk. Zylkene har en beroligende effekt på dyr som er utrygge eller uvante situationer. Midlet gives som kaplser og er lette at give dyrets sædvanlige foder eller direkte i munden.

Vejl. uds.pris: Katte & små hunde, 30 stk. kr. 200, – Mellemstore hunde, 30 stk. kr. 279 – Store hunde, 30 stk. kr. 457,50

Få mere viden på på www.zylkene.dk[divider]

Kalm (til hunde & katte )

Er et velsmagende kosttilskud der indeholder naturligt forekommende essentielle aminosyrer, peptider og b-vitamin, som skaber tryghed og velvære.

Adaptil (til hunde)

Adaptil Er en efterligning af det duftstof (feromon) som som findes i modermælken hos tæver der har hvalpe. Adaptil skaber en følelse af naturlig tryghed og velvære for hvalpe og voksne hunde. Midlet findes som halsbånd, diffuser eller Spray.

Vejl. uds.pris: Duftspreder kr. 239 – Refill til duftspreder kr. 180 – Spray kr. 179

Få mere viden på www.adaptil.dk

 

Feliway (til katte)

Unknown Er en efterligning af det duftstof (Feromon) som katte bruger til at markere deres territorium med og som giver dem en følelse af velvære og tryghed i deres omgivelser. Feliway findes som diffuser og spray. 

Vejl. uds.pris: Duftspreder kr. 239 – Refill til duftspreder kr. 179 – Spray kr. 179

 

Få mere viden på www.feliway.com/dk

Thundershirt (til hunde og katte)

thundershirt Er et dækken til hunde og katte som virker ved et blidt men konstant tryk der har en beroligende effekt på nervøse og urolige hunde. Undersøgelser har vist at produktet har en positiv virkning på op til 80% af alle hunde. Thundershirten kræver minimal træning for at være en god løsning til mange kæledyr med Nytårsangst eller andre former for uro og nervøsitet.

Pris: kr. 440,- for alle størrelser

I videoen herunder, kan du høre Gitte fortælle om og demonstrere thundershirten.

Få mere viden på www.thundershirt.dk eller på www.thundershirt.com (hvor du også kan læse om thundershirten til katte)[divider]

Flere gode anbefalinger  

For alle typer nytårsangst gælder en række gode råd for hvordan man kan gøre det nemmere for hunden eller katten, at komme igennem nytårsaften. Som oftest er det vigtigere for hunde, da katte klarer sig bedre ved at gemme sig et trygt sted når de er skræmte. 

7 TIPS til at hjælpe dit kæledyr igennem Nytårsaften

  1. Lad aldrig din hund eller kat være alene hjemme nytårsaften, eller alene under selve nytårsskyderiet omkring kl. 24
  2. Tag aldrig hunden med udenfor mens der affyres nytårskrudt
  3. Sørg for god afdækning af vinduer som forhindre lysglimt i at forskrække hunden yderligere
  4. Tænd så meget lys som muligt som også vil minimere lysglimt fra fyrværkeriet
  5. Tænd for fjernsyn og radio så lyden fra fyrværkeriet  bliver mindre
  6. Sørg for at kæledyret er træt både mentalt og fysik, ved masser af motion og aktivering i løbet af om formiddag og eftermiddag
  7. Begræns indtaget af alkohol – din berusede tilstand kan øge dit kældedyrs stresstilstand
Gitte-Nicolet_3_web 2

Velkommen til Niverød Dyrekliniks kæledyrstips

Her på siden finder du dyrlægens råd og tips om de sundhedsmæssige situationer hunde og katteejere typisk oplever i løbet af den tid man har med sit kæledyr.

God læselyst.