De 7 bedste midler mod lopper og flåter

Der er mange produkter på markedet der kan behandle og forebygge mod lopper og flåter. Men det kan være svært at vurdere og vælge hvilket produkt der passer bedst til dig og dit kæledyr.
Derfor har vi lavet en liste over de 7 bedste midler mod lopper og flåter, som vi oftets anbefaler.

Frontline Pour-on Vet:

Frontline Pour on Vet

 

 

 

 

Til kat eller hund?: Behandling mod lopper og flåter til både hunde og katte

Produkt type: Pipette med dråber der skal gives direkte på huden
Hvor længe virker det mod lopper:  Lopper dør inden for 24 timer og det virker i op til 8 uger for hunde og 4 uger for katte
Hvor længe virker det mod flåter:  Flåter dør inden for 48 timer og virker i op til 4 uger hos hund og 2 uger for katte

Dyrlægens anbefaling om hvornår du skal vælge frontline Pour-on Vet:Frontline har i efterhånden en del år været er et godt valg mod både flåter og lopper og er det stadigt. Det dræber parasitterne hurtigt og sikkert. Tåles både af hund og kat, kort sagt er det effektivt, trygt og enkelt.

Frontline Combo Vet:

Frontline Combo Vet

 

 

 

Fuldstændig som Frontline Pour-on Vet

Dyrlægens anbefaling om hvornår du skal vælge frontline Combo Vet: Frontline Combo Vet virker som Frontline Pour-on Vet men samtidig virker det også på umodne loppestadier i dyrenes omgivelser – dvs. æg og larver kan ikke udvikle sig til voksne lopper. Det betyder at du hurtigere kan komme af med lopperne.

Bayvantic Vet

Bayvantic Vet

 

 

 

 

 

Til kat eller hund?: Kun til hunde

Produkt type: Pipette med dråber der skal gives direkte på huden
Hvor længe virker det mod lopper: Lopper dør inden for 24 timer og det virker i op til 8 uger.
Hvor længe virker det mod flåter: Flåter dør inden for 24 timer og virker i op til 4 uger.

Dyrlægens anbefaling om hvornår du skal vælge Bayvantic Vet til hunde: Bayvantic forebygger og behandler også mod pelslus, sandfluer og myg. Derfor er Bayvantic loppe/flåtmiddel særlig velegnet hvis du skal have din hund med på ferie syd på. I de sydlige egne findes der stikkende myg og fluer der kan overføre nogle alvorlige sygdomme, som vi heldigvis ikke har i Danmark.

Bravecto (receptpligtig)

 

Bravecto loppemiddel

 

 

 

Til kat eller hund?: Kun til hunde

Produkt type: Tyggetablet med smag (som hunde godt kan lide)
Hvor længe virker det mod lopper: 3 måneder
Hvor længe virker det mod flåter: 3 måneder

Dyrlægens anbefaling om hvornår du skal vælge Bravecto: Hvis din hund tit bliver vasket eller hvis den bader i søer/hav meget tit. Eller hvis du ikke bryder dig om at dryppe den i nakken. Du skal være opmærksom på at lopper og flåter først dør efter de har bidt hunden, indenfor 12 timer. Og så skal du være opmærksom på at Bravecto er receptpligtigt.

 

Nexgaard tabletter (receptpligtig)

 

Til kat eller hund?: Behandling er kun til hunde

Produkt type: Tygge Tablet
Hvor længe virker det mod lopper: 5 uger
Hvor længe virker det mod flåter: 4 uger

Dyrlægens anbefaling om hvornår du skal vælge Nexgard. Nexgard  er en tablet til hunde, der bekæmper lopper og flåter ved at give en tyggetablet een gang om måneden. Nexgard virker hurtigt  mod lopper (inden for 8 timer) og virkningen holder i 4 uger, Nexgard dræber flåter og effekten holder i 4 uger. Flåter og lopper skal suge blod for at få det aktive stof i sig. Det dræber lopperne og flåterne, hvorefter de falder af hunden.

Da Nexgard gives i munden, kan hunden bade med det samme før og efter behandlingen. Nexgard er receptpligtigt.

Forskellen på Bravecto og Nexgard, der begge er tyggetabletter til hunde, er mængden af det aktive stof i produkterne. Der er betydelig større mængde i Bravecto og derfor holder virkningen længere.

Comfortis tabletter (receptpligtig)

 

Til kat eller hund?: Behandling til både katte og hunde

Produkt type: Tygge Tablet
Hvor længe virker det mod lopper: 4 uger
Hvor længe virker det mod flåter: Det virker kun mod lopper.

Dyrlægens anbefaling om hvornår du skal vælge Comfortis. Comfortis er en tabl behandling til både hund og kat til bekæmpelse at lopper. Produktet er velegnet hvis du ikke har behov for at forebygge mod flåter og du synes det er vanskeligt at behandle med pour-on produkterne. Det giver ikke fedtede mærker på pels eller i møbler og kan kæles, børstes eller bades væk.  Comfortis skal gives en gang om måneden og er en tyggetablet med kødsmag der er nemt at give til dit kæledyr. Comfortis er receppligtigt.

Capstar tabletter

Capstar

 

 

 

 

 

Til kat eller hund?: Behandling til både katte og hunde som kortvarigt har været i kontakt med lopper

Produkt type: Tablet
Hvor længe virker det mod lopper: 24 timer
Hvor længe virker det mod flåter: 24 timer

Dyrlægens anbefaling om hvornår du skal vælge Capstar. Hvis din hund eller kat pludselig har været i kontakt med lopper – eksempelvis været på besøg i et loppeplaget hjem.  Når din kat eller hund har fået en tablet, vil de lopper der er på dit kæledyr lige nu, blive dræbt inden for 15-30 min. Produktet virker dog kun i ca 24 timer og derfor kun det velegnet hvis katten eller hunden pludselig er kommet i kontakt med mange lopper.

Der findes rigtig mange andre produkter, end de 5 vi har nævnt herover

De der er nævnt, dækker behovet for langt de fleste. Har du spørgsmål om produkterne eller vil du gerne have rådgivning til lige netop dit behov, er du velkommen til at ringe eller komme forbi klinikken for en snak med os.

Gitte-Nicolet_3_web 2

Velkommen til Niverød Dyrekliniks kæledyrstips

Her på siden finder du dyrlægens råd og tips om de sundhedsmæssige situationer hunde og katteejere typisk oplever i løbet af den tid man har med sit kæledyr.

God læselyst.